dimecres, 20 d’abril del 2011

No n'hi ha dret!


Manifestació a Madrid 7 d'abril
 "Joves sense futur" (foto El País)
 Ja fa dies que volia fer un comentari sobre com de malament ho passen alguns dels nostres fills que no troben faena. Sobre una generació que està patint la falta de llocs de treball i que no té esperança de futur. Molts d'ells són gent que ha estudiat, que estan sobradament preparats, que han intentat fer les coses bé, que han arribat a la fi del camí i ara, quan la societat els hauria de compensar amb un lloc en l'engranatge del sistema, els margina i prescindeix d'ells.

Comprenc perfectament que els joves estiguen indignats i que el tema comence a tractar-se ja en els principals diaris de l'estat, tot i que com diu l'enllaç de referència encara estan poc mobilitzats. El llibre d'Stéphane Hessel, Indignaos! (text íntegre en castellà) s'ha venut com a xurros tant a França com arreu del món i el motiu és clar: ha sabut desvetllar el punt feble o mostrar la ferida d'aquesta societat que ací té ja més del 40% dels joves a l'atur i es mou sota el comandament dels mercats financers i especulatius.

Hem passat de la situació d'una generació com la meua en la qual quasi tothom que acabava o no els seus estudis es col·locava en un lloc o altre de treball, accedia a la compra d'un habitatge i passava a formar part del sistema, a una altra generació que, com ells mateixos diuen, es troba sense casa, sense feina, sense futur i que ho passarà molt pitjor que nosaltres. Si no poden estar dins del sistema per lògica estan fora del sistema, desconfien dels polítics, dels sindicats, i no saben cap on pegar, perquè ningú els dóna cap solució.

Crec que davant d'això no val la resignació i que han d'intentar lluitar per guanyar-se les garrofes en el que siga i trobar feina on n'hi haja per sentir-se útils a ells mateixos i per poder viure del seu treball, però això no lleva perquè cada dia quan llegim els diaris i quan veiem els nostres joves tinguem motius per sentir-nos solidaris i indignats.

No n'hi ha dret!

II Marxa contra l'atur. Presentació vídeo, 7 maig a Barcelona

El dia 7 de maig de 2011 tindrà lloc a Barcelona la presentació del documental sobre la II Marxa contra l'atur, la precarietat laboral i pels drets socials, que va tindre lloc a les comarques de Barcelona el passat mes d'octubre de 2010.

Dissabte 7 de Maig, a les 11 hores del matí: Al "Pati Llimona", Sala M.A.Capmany, carrer Regomir n º 3 (estació Metro propera Jaume I, línia IV).


Vine a veure el Documental i debatre: ¿Com continuem la lluita contra l'atur, la precarietat i en defensa dels drets socials?,

amb la participació de:
Joan Carles Gallego, Secretari General CONC
Angel Torreglosa, representant de Co.bas
Diego Rejón, representant de FEMEC-CGT
Luis Blanco, portaveu de IAC

Acte organitzat per la Plataforma unitària "II Marxa contra l'Atur a Catalunya"


Docu de la "II Marxa contra l'atur i la precarietat i en defensa dels drets socials" (versió curta) from Matyx Seg on Vimeo.

Els Ports en Moviment, aquesta Pasqua per TV3


Cartell de concentracions
per TV3
 Encara que siga a darrera hora i depressa estem a temps per donar publicitat als actes per TV3 que la plataforma Els Ports en Moviment ha organitzat per a aquests dies de Pasqua i deixar ací els cartells que fan difusió de les convocatòries als pobles de la comarca.


Quadrangular per TV3
 Endavant i ens trobem allà!

dilluns, 18 d’abril del 2011

A València per TV3, 16 d'abril de 2011

Eixida a les Torres de Quart
Pensant que els trens de rodalies anirien plens, vam anar en cotxe a València, a la manifestació que Acció Cultural del País Valencià juntament amb sindicats, i altres col·lectius havien convocat per demanar tornar a veure la TV3 al País Valencià i per la llibertat d'expressió.

La manifestació va ser tot un èxit de participació, sense dubte una de les més nombroses a les quals jo he assistit, i a la qual molts vam acudir com en un acte de fe, atès que no sabíem molt bé on s'acabaria i on actuaria Lluís Llach. També va servir perquè férem una visita turística a l'interior de les restaurades Torres de Quart, lloc des d'on eixia la mani. I fins a tot hi va haver qui va aprofitar per fer-se fotos amb personatges populars com Carod Rovira.

De Quart a Serrans
La cua de la manifestació va trigar més de mitja hora a moure. Nosaltres vam decidir d'avançar pel costat quan ja portàvem més d'un quart d'hora aturats a les Torres de Quart, i posar-nos de nou al mig, fet que ens va valer després estar davant de les Torres de Serrans, lloc on es va acabar la marxa i on es va fer a la lectura del manifest i les actuacions.

Va ser lamentable que l'actuació de Feliu Ventura, la lectura del manifest i l'actuació de Lluís Llach s'haguera de fer des d'un camió perquè les autoritats valencianes no havien cedit la plaça de bous o no havien donat permís per muntar un entarimat.

Actuació de LLuís Llach
Els crits més corejats: volem TV3, llibertat d'expressió i el president a Picassent. Va ser recomfortant tornar a escoltar a Llach Abril 74, No abareteixis els somnis i Silenci. Com ell va dir : aquestes cançons servien contra els fatxes d'ahir, esperem que servisquen contra els fatxes d'avui". Els grans ens vam quedar amb les ganes de més cançons i els joves amb ganes d'un concert amb grups actuals de més marxa.  Tal vegada fer-ho curt era per poder veure el partir del Madrid-Barça, que començava a les 10 de la nit :-)  Nosaltres vam arribar a punt de començar per poder veure'l a casa.

Sembla que més o menys cap al mes de juny es votarà al Congrés dels Diputats la Iniciativa Legislativa Popular per una Televisió sense Fronteres, que té recollides més de 600.000 signatures. Quina serà la posició dels partits majoritaris? i en aquest cas, del PSOE, que la podria aprovar amb els vots dels nacionalistes?

Nous actes per TV3 es preparen a la comarca dels Ports per a aquestes festes de Pasqua.