divendres, 8 de gener del 2010

Primera nevada de 2010. Morella i el Bartolo

Les nevades, més enllà dels problemes que generen, sempre em donen alegria. Com ara, a Morella, amb una gran nevada, davant del portal de sant Miquel on quasi es tapen els cotxes. Al fons es veu el castell i les torres del portal de l'albereda.

I a Castelló, on el Bartolo ha aparegut nevat com feia molts anys que no es veia. Segur que és un bon senyal.  He anat a fer les fotos del Bartolo per darrere de l'hospital Jaume I, i en entrar en algun hort he vist tendes de campanya d'indigents que passaven allà els dies i les nits. Al menjador del pare Ricardo ja començaven a fer cua per dinar. Eixa és l'altra cara de l'alegria.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones!!

Quina nevada a Morella!! Està xula la foto amb Pepa i Quico al portal...

Sí, la neu també m'aporta coses boniques, records, i la presència d'una naturalesa que sovint oblidem... com també oblidem els problemes reals de la gent, de l'economia i del planeta: per si no en teníem prou i com a mesura dintre de les polítiques "anticrisi" del govern de ZP, ara volen encarir, dificultar i judicialitzar l'accés lliure i democràtic a la informació, al coneixement i a la cultura... Quan no tenim ni un sostre on viure!!

Per què els drets humans, els drets fonamentals de la constitució i l'estatut i totes la resta de drets i llibertats civils són sempre quelcom secundari per als polítics que ens volen governar?? Per què tanta urgència en acontentar a l'SGAE i a les multinacionals de l'espectacle i l'entreteniment, i ens deixa a tots els altres abandonats i sense garantir, defensar i desenvolupar els nostres drets fonamentals i llibertats reconegudes?? És ara, precisament, en plena crisi del capitalisme i del mercat neoliberal (per matemàtic col·lapse financer) que pretenen refundar l'imperi i la dominació amb la propietat intel·lectual?? Perquè els polítics estan tan allunyats de la gent dempeus, vertaders artistes, creadors i editors de la vida quotidiana?? Quins interessos tenen? O és que no ho saben fer millor? Doncs que ho reconeguin... L'autocrítica és sana i necessària...

Aquest 2010 pinta bonic i apassionant, però amb moltes lluites i drets i llibertats que defensar!!

Mati.

Pepa ha dit...

Hola Mati,

Como ya sabes, no estoy de acuerdo con la idea tuya del acceso gratuíto y libre de la propiedad intelectual, que es una propiedad como otra cualquiera, como un coche o una casa. Te mando esta carta de Víctor Manuel, que para mí está libre de toda sospecha, aunque sea de izquierdas.

Un besito

http://www.elpais.com/articulo/opinion/Derechos/autor/elpepiopi/20100106elpepiopi_9/Tes