diumenge, 16 d’octubre del 2011

Xoeliki, as aventuras dun ciberpirata

Portada del llibre
Les circumstàmcies de la vida, en aquest cas la trabada amistat de Maties Segura Rubio amb Abraham Carreiro, han fet que publiquen conjuntament (el primer com a autor del text i el segon de les il·lustracions) un llibre de narrativa juvenil en gallec, que està tenint molt bona acollida entre el públic juvenil i dels primers cursos de l'ESO: Xoeliki, as avanturas dun ciberpirata.

Però no es tracta sols de la publicació en paper sinó d'un autèntic llibre interactiu al ciberespai on poder conèixer els personatges, buscar tresors amagats o com ells diuen "compartir secrets" amb els personatges.

Ja els estan demanant una continuació del llibre que pot arribar a convertir-se en una sèrie. El llibre encara ha de tenir molt de recorregut: caldrà buscar editorials en català, en castellà o en anglès que aposten per aquesta mena de tractament combinat i que facen atractiva la lectura als joves aprofitant l'eina que més usen ells, com és internet.

La feina que han dut els autors ha esta feixuga però ha valgut la pena. El resultat és un plaer de combinacions de text i d'il·lustracions. L'enhorabona als autors i llarga vida a Xoeliki, Estrela, Mr. Virus, os bucaneiros i tots els personatges del llibre.