dilluns, 18 d’abril del 2011

A València per TV3, 16 d'abril de 2011

Eixida a les Torres de Quart
Pensant que els trens de rodalies anirien plens, vam anar en cotxe a València, a la manifestació que Acció Cultural del País Valencià juntament amb sindicats, i altres col·lectius havien convocat per demanar tornar a veure la TV3 al País Valencià i per la llibertat d'expressió.

La manifestació va ser tot un èxit de participació, sense dubte una de les més nombroses a les quals jo he assistit, i a la qual molts vam acudir com en un acte de fe, atès que no sabíem molt bé on s'acabaria i on actuaria Lluís Llach. També va servir perquè férem una visita turística a l'interior de les restaurades Torres de Quart, lloc des d'on eixia la mani. I fins a tot hi va haver qui va aprofitar per fer-se fotos amb personatges populars com Carod Rovira.

De Quart a Serrans
La cua de la manifestació va trigar més de mitja hora a moure. Nosaltres vam decidir d'avançar pel costat quan ja portàvem més d'un quart d'hora aturats a les Torres de Quart, i posar-nos de nou al mig, fet que ens va valer després estar davant de les Torres de Serrans, lloc on es va acabar la marxa i on es va fer a la lectura del manifest i les actuacions.

Va ser lamentable que l'actuació de Feliu Ventura, la lectura del manifest i l'actuació de Lluís Llach s'haguera de fer des d'un camió perquè les autoritats valencianes no havien cedit la plaça de bous o no havien donat permís per muntar un entarimat.

Actuació de LLuís Llach
Els crits més corejats: volem TV3, llibertat d'expressió i el president a Picassent. Va ser recomfortant tornar a escoltar a Llach Abril 74, No abareteixis els somnis i Silenci. Com ell va dir : aquestes cançons servien contra els fatxes d'ahir, esperem que servisquen contra els fatxes d'avui". Els grans ens vam quedar amb les ganes de més cançons i els joves amb ganes d'un concert amb grups actuals de més marxa.  Tal vegada fer-ho curt era per poder veure el partir del Madrid-Barça, que començava a les 10 de la nit :-)  Nosaltres vam arribar a punt de començar per poder veure'l a casa.

Sembla que més o menys cap al mes de juny es votarà al Congrés dels Diputats la Iniciativa Legislativa Popular per una Televisió sense Fronteres, que té recollides més de 600.000 signatures. Quina serà la posició dels partits majoritaris? i en aquest cas, del PSOE, que la podria aprovar amb els vots dels nacionalistes?

Nous actes per TV3 es preparen a la comarca dels Ports per a aquestes festes de Pasqua.