dissabte, 15 d’octubre del 2011

Èxit de la manifestació del 15 O a Castelló

La manifestació del 15 O a Maria Agustina
Per a mi anar aquesta vesprada a la manifestacció ha servit, a més de per donar suport a les demandes de més participació i d'un canvi global en les polítiques econòmiques i socials, per parlar amb la gent que m'anava trobant sobre la situació econòmica actual, però també de la familiar.





Part de la manifestació a la
Plaça Clavé
He coincidit amb gent que em comentava que tenien fills que havien acabat la carrera, que havien fet uns màsters, i estaven a casa sense feina. Amb altres que tenien problemes amb la hipoteca perquè la seua parella estava a l'atur i els seus fills també. Algú m'ha dit que CCOO i UGT no havien convocat per a res a aquest acte. I, finalment, amb algun altre que m'explicava com s'organitza el moviment okupa a Madrid.




També a la plaça Clavé
La manifestació d'avui, sense ser de les més nombroses que ha tingut Castelló, sí que ha tingut una bona resposta i una bona participació per al que és habitual a Castelló. Al voltant d'unes 2.000 persones hauran desfilat pels carrers més cèntrics de Castelló reclamant aquest canvi, per una altra forma de fer política, pel dret al treball i pel dret a l'habitatge.




Aquesta manifestació no serà la darrera del moviment, i més de cara als nous temps que s'apropen després de les eleccions generals del 20 N.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Guau! Sembla que ha estat una tarda productiva en molts sentits!

Veig que bé per Castelló. Hi ha hagut una resposta multitudinària per tot el món. És sorprenent com podem tenir tantes en comú gent tan diversa i com l'esperit del 15M que va sorgir de Plaza del Sol a Madrid i de Plaça Catalunya a Barcelona pugui estendre's amb tanta facilitat i amb tanta fluïdesa arreu del món.
En Rio de Janeiro hi hagut uns centenars de persones reunits, en una assemblea oberta apassionant. Per ser el primer dia del moviment aquí, la cosa està molt avançada. O povo brasileiro acorda!!

Molta gent menyspresa aquest moviment, però és perquè encara no comprenen el que està passant o perquè menyspreen qualsevol moviment de la gent. La solidaritat entre els pobles és una arma de potència inimaginable. I les noves formes de revolució 2.0 són noves formes d'organitació de la gent que encara no sabem on arribaran. Nous mons i noves històries es construeixen fora de camp de la història que conten els mass-mèdia amb els governants d'Europa i del Món. I, sens dubte, ens tornarem a creuar i a xocar.

Que els pobles despertin i s'uneixin per construir el seu present i el seu futur!

M.