divendres, 10 de juny del 2011

Concentració a favor del valencià a l'escola a Castelló.

A Castelló unes mil cinc-centes persones ens vam manifestar ahir davant de la casa dels Caragols, seu de la delegació del Govern valencià,  en contra de la proposta de decret de multilingüisme a l'escola que el Govern de Francisco Camps vol impulsar i que explicàvem en el post anterior.

Lectura del manifest a la
concentració de Castelló
Entre els assitents hi havia una majoria d'ensenyants convocats pels sindicats del sector, tècnics lingüístics, alguns pares amb els xiquets que estudien a la línia i gent en general preocupada pel retrocès que pot experimentar el valencià a l'ensenyament amb la proposta de nou decret.

La resposta donada per la ciutadania a les tres capitals de província valencianes hauria de ser encara més contundent per tal de fer reflexionar al nou Govern de la passa enrera que estan a punt de donar. Un Govern que se sent fort amb la nova majoria absoluta aconseguida a les Corts valencianes.

Per cert, vaja començament de legislatura, amb càrrega policial (enviada i justificada pel subdelegat del Govern socialista) contra manifestants del 15M que expressaven el seu descontantament a les portes de la institució i el nou president de les Corts, membre de l'Opus Dei, que jurava el seu càrrec amb un crucifix damunt de la taula.  Esperpèntic, o millor dit, tot dins de la coentor valenciana.