divendres, 24 de juny del 2011

El 15 M i les xarxes socials

Concentració a Sol. Madrid
Una nova publicació del Moviment del 15 M s'està distribuint  per Internet, 15 M News, el periòdico del Movimiento del 15 M en Sol. Amb actualitzacions cada dilluns i dijous, amb notícies ("news") indignants de la premsa espanyola, de les altres acampades de l'estat, amb notícies també del món, de l'acampada de Sol, i dels barris madrilenys.


Periòdic del 15 M Castelló
L'Acampada de Castelló també està a les xarxes socials.

Youtube: acampadacs

El sol fet de reunir-se persones per parlar, debatre i exposar el seu malestar i indignació per la situació actual ja és motiu suficient per considerar un èxit la iniciativa.

Aquella iniciativa, de la qual no ha passat tant de temps, ha sabut traspassar la barrera dels qui no tenien veu als mitjans de difusió habituals  fins aquell moment (TV, diaris, ràdios...) i convertir-se en tema central, tant de la passada campanya electoral municipal i autonòmica del 22 M, com dels nous temps polítics que ara s'acosten, amb iniciatives al Congrés dels Diputats i referències dels partits polítics a la seua actuació i a les seues peticions.

I això ho han aconseguit sense cap mena de dubte per l'ús àgil i eficaç de les xarxes socials que no tenen la censura dels mitjans habituals i que fan córrer les notícies de manera instantània.  El maneig i la identificació sobretot dels joves amb aquestes xarxes socials lliures ens mostra una nova manera de comunicació molt més democràtica i que arriba a tothom que tinga accés a internet.

Molt han d'aprendre encara els partits polítics en eines de comunicació i d'apropament a la ciutadania, de la mateixa manera que els polítics també han d'escoltar i debatre el que els estan dient els "indignats". Els temps estan canviant.