dijous, 26 de gener del 2012

Cinc a quatre

El Roto
Cinc a quatre. Cinc a favor i quatre en contra. Sembla el resultat d'un partit de futbol. I no ho és. És el resultat de les votacions del jurat popular per declarar "no culpables" Francesc Camps i Ricardo Costa en el cas dels vestits.  A un se li queda cara d'imbècil quan escolta la resolució del jurat, per molt que diguem que ja ens ho esperàvem.

 Ara bé, el descrèdit personal del "molt honorable" i del que encarregava caviar per a Nadal, són de tal magnitud que deixen tremolant qualsevol que haja escoltat les cintes o haja llegit les converses entre ells i els responsables de la trama Gürtel.

Descrèdit per a ells, descrèdit per a la política i descrèdit per al País Valencià. Un País Valencià que han deixat en la ruïna més absoluta per la mala gestió dels diners de tots.

Per tant, quan algú es planteja la rehabilitació política per als "no culpables", a banda de la catadura moral demostrada al llarg del judici, haurien de pensar en els treballadors a l'atur, en les empreses tancades, en els treballadors públics i privats humiliats i amb pèrdues econòmiques per culpa del malbaratament i de la pèssima gestió dels diners de tots, de tot el qual ells són els responsables.

El judici contra la trama mafiosa Gürtel encara ha de començar i més escombraries cauran sobre els polítics valencians del PP a Alacant, València i Castelló. Els "amiguets de l'ànima" dels de la trama Gürtel de rositas i Garzón al paredón. En quin país vivim?

Per a mi Camps i Costa, després d'aquest procés, sempre tindran la mateixa consideració que un periodista que porta tirants després d'un famós vídeo promocional.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia. En primer lloc, dir que m´agrada molt el teu blog, i de tant en tant entre a llegir que hi ha de nou.
Quan vaig sentir la notícia de l´absolució d´este personatge, el primer que vaig sentir és vergonya per lo que la gent de fora del País Valencià pensarà de nosaltres. Vaig pensar "açò és com Sicilia". Fins i tot em preocupa més la imatge que donem a l´exterior, que el propi resultat del judici, ja de per si boxornòs.
És increible i impresentable lo que passa en este país. Al jutge més valent i treballador que em tingut el senten a la banqueta per investigar els assasinats fets pels feixistes, i a individus com Camps els deixen anar "de rositas", amb palmadeta a l´esquena per part dels seus companys de partit.
Increïble, vergonyós, i impresentable espectacle.

Jordi.

Maties Segura Sabater ha dit...

Hola Jordi,

M'alegra que escrigues al blog, ja que és una manera estupenda de poder parlar i comunicar-nos.

Coincidisc plenament amb les teues observacions. He llegit que una part dels manifestants d'ahir a València es van desviar de la mani per passar per davant de la casa de Camps i deixar-li un recadet.

Tampoc a Castelló es van oblidar d'ell entre els càntics de la manifestació.

També crec que la "honorabilitat" no sols és un títol sinó que se l'ha de guanyar la persona. I no crec que aquest siga el cas.

Salutacions cordials,