divendres, 27 de gener del 2012

Milers de persones a la manifestació contra les retallades a Castelló. 26 de gener

L'IES Penyagolosa en defensa
de l'ensenyament públic
Feia molt de temps que no veia tanta gent a una manifestació a Castelló. Ens hauríem de remuntar a la que es va fer contra la guerra d'Irak o a la que es va fer a favor de la TV3. Han estat milers, tal vegada deu mil, no sabria quantificar-les amb exactitud, les persones que avui han eixit al carrer vingudes de totes les comarques de Castelló per protestar contra les retallades en tota la funció pública.


I no sols els empleats públics, també familiars, pares i alumnes dels centres d'educació pública i de la sanitat pública que sembla que és el que pretenen carregar-se.

Davant de la Casa dels Caragols,
seu de l'administració autonòmica
Des de Vinaròs a la Vall d'Uixó, Onda i les comarques de l'interior, passant per Vila-real, Almassora i tants altres pobles que han participat juntament amb col·legis i instituts de Castelló, amb els treballadors de la sanitat, de l'administració pública i de la Universitat, en aquest  acte d'afirmació contra el malbaratament dels diners públics i a favor de la retirada del Decret de 5 de gener de 2012 que retalla els sous i altres conquestes socials dels empleats públics (PDF).

Entre les consignes més corejades, "més educació, menys corrupció", "manos arriba esto es un atraco" o "el president a Picassent".

Pancarta a una reixa de
 la Casa dels Caragols
Crec que la gent de les comarques tenia ganes de mostrar el seu rebuig a la política d'Alberto Fabra i de Rajoy, després que les manifestacions de la setmana passada havien estat convocades sols a València i a Castelló. I els traballadors públics han respost de manera molt positiva a la crida feta per tots els sindicats de la funció pública.

Clar que avui el PP estava crescut, amb la declaració de no culpabilitat de Camps, i suposo que la seua eufòria no els donarà per a escoltar els crits dels treballadors públics que clamen contra la seua mala gestió que ha portat el País Valencià a la ruïna i a l'endeutament per a molts anys.

Panacartes deixades a una altrs reixa
de la Casa dels Caragols
Però de la mateixa manera que avui a la manifestació hi havia molts de votants del PP, també crec que la societat civil comença a donar-se compte del forat on ens ha posat el PP del País Valencià i comença a despertar del somni de la València de las "flores, de la luz i de l'amor", de la fórmula uno, de les estàtues de 300.000 euros, i dels aeroports sense avions.




1 comentari:

Anònim ha dit...

Molta gent sap que els prenen el pél, però els que prenen el pèl saben com guanyar les eleccions i tenir el poder... com sortir d'aquesta espiral sense sortida?

Per sort, hi havia molts xiquets i xiquetes covençuts en la defensa dels serveis públics. Com deia una pancarta, "La manifestació també és educació". Té molt més sentit la pancarta d'un xiquet que estirar-se els cabells pel sistema polític.

El diagnòstic ja està fet fa temps. Anem per feina...

M.