dimarts, 22 de febrer del 2011

Concentració a favor de TV3 a la Universitat Jaume I de Castelló.

Concentració per TV3 a l'UJI

Avui a les 12 hores ha tingut lloc una concentració a l'UJI a favor de TV3, amb una bona assistència de gent.  Convocaven CCOO, UGT, STEPV-IV, Campus Jove, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc. El Rectorat hi ha donat suport i el rector ha llegit una declaració del Consell de Direcció. Llàstima que el col·lectiu guanyador de les eleccions entre l'estudiantat, "Unión Universitària", amb majoria absoluta al Consell de l'Estudiantat no haja convocat també a l'acte. Estaran canviant ja els temps entre l'estudiantat?

Us deixe el comunicat sindical unitari que s'ha llegit a l'acte:

"Els sindicats i associacions convocants d’aquest acte, volem manifestar el següent:

Convocants a l'acte per TV3
 i lectura del manifest
La Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries (signada pel Govern espanyol el 1992, en època de Felipe Gonzàlez, i ratificada pel Parlament espanyol el 2000, en època de José María Aznar), en el seu article 12.2 estableix que els governs signants han de garantir la recepció de ràdios i televisions en els territoris que comparteixen alguna d’aquestes llengües europees, encara que siguen administracions distintes. Es comprometen, a més, a garantir que no siga imposada a la premsa cap restricció a la llibertat d’expressió i a la lliure circulació de la informació en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima d’una llengua regional o minoritària”.

 No cal dir que a hores d’ara ni el Govern central del PSOE, ni el Govern autonòmic del PP, encapçalat per Francisco Camps, han estat capaços posar-se d’acord i garantir aquesta llibertat d’expressió i de circulació de la comunicació entre dos territoris que parlen la mateixa llengua.

És per això que volem mostrar ara i ací la nostra indignació i rebuig pel tall de les emissions de TV3 realitzat pel govern valencià, en el que continua sent una persecució sistemàtica d’aquells que pensen de manera diferent i ho expressen a través dels mitjans de comunicació que no li són afins.

TV3 representa una televisió que emet íntegrament en la nostra llengua, i això avergonyeix els responsables del govern valencià. I a més, com d’altres televisions, informa d’aquelles notícies d’actualitat, com ara l’assumpte Gürtel, que li són molestes al nostre honorable president, notícies que silencia el canal autonòmic valencià.

Parlament del rector
En una època on les noves tecnologies i la llibertat d’expressió i comunicació han de ser les constants de la modernitat, Francesc Camps, com han intentat fer alguns dels règims que van caient en alguns dels països àrabs, ha intentat silenciar una veu que no li és fidel i que reflecteix cada vegada més que parlem i tenim una cultura comuna.

Per tot això demanem l’immediat restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià, l’aturada de la persecució contra l’entitat responsable de les emissions (Acció Cultural del País Valencià) i la dimissió de qui ho ha fet possible, el president de la Generalitat, Francisco Camps.

Assistents a la concentració per TV3
Companyes, companys,
Per la llibertat d’expressió, per la llibertat de comunicació, per una televisió sense fronteres, per la tornada de TV3.

Volem TV3!

Moltes gràcies,

Signen aquest comunicat:  CCOO, UGT i STEPV-IV"