dissabte, 26 de febrer del 2011

No som quatre gats

La Consellera portaveu del Govern valencià, Paula Sanchez de León, diu que som "quatre gats", o amb les seues paraules, que el tema de la TV3 no s'hauria de tractar en la reunió entre Mas i Camps del dia 20 d'abril perquè el tema sols "interesa a 2.000 o 3.000 ciudadanos en esta comunidad" i es tracta de "un canal de televisión que tiene un 0,5 % de audiencia".  La portavoz exigió al Gobierno catalán que "quite de su web la referencia a los Països Catalans" y "la apropiación de señas de identidad valencianas" o "recurrirán a la vía judicial".

D'ací a una hora eixirà una manifestació des de la Farola de Castelló on espere que superem àmpliament la xifra de 2.000 o 3.000 ciutadans sols a Castelló. Ajuntaments de les nostres comarques com Castelló de la Plana, Borriana o Ares s'han pronunciat a favor de TV3. Ells sols sumen més de 200.000 persones.

Però no és el nombre el que m'interessa destacar, sinó el menyspreu amb que aquesta senyora i el Govern valencià tracten els qui discrepem amb ells. Aquest esperit de prepotència i de supèrbia que esgrimeixen, per dir que estan avalats pels vots, i que aquests vots els mantenen al recer de tot. Doncs, no ho estan. En algun moment la raó ha de predominar sobre la censura que retalla la llibertat de comunicació i expressió.

La segona referència és més discutible o per parlar-ne més extensament, però el que no és discutible és la utilització del tema nacional /identitari/nom de la llengua com a arma electoral davant de les properes eleccions del mes de maig i com a cortina de fum perfecta que els fa aparèixer com els únics defensors de "lo nostre".  Haurem de contrarestar com puguem per desenmascarar-los. I a seguir avant, que "lo nostre" no esdenviga "lo seu".

En definitiva, que no som quatre gats, que "en som molts més dels que ells volen i diuen".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crònica del 3cat24 amb vídeo-crònica d'Empar Marco: clicar l'enllaç.

Diuen que 10.000 persones... No, no som quatre gats...

M.