dimarts, 1 de febrer del 2011

Manifestació contra la reforma de les pensions i inauguració de la Casa de la Vaga a Barcelona

Convergència Democràtica de Catalunya s’estrena amb violència contra els aturats

Relat i gravació de vídeo a la qual va contribuir una persona assistent:

"El dissabte 22 de gener de 2011 a les 17 hores, com a resposta a la dictadura dels mercats, a les retallades socials i a la nova reforma de les pensions, i amb la vaga general convocada per al 27 de gener a l’horitzó, va sortir des de la plaça de Sants una manifestació de milers de persones. La pancarta de capçalera deia: “Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou. Les nostres vides no són un negoci”. La mani va acabar amb la inauguració de la Casa de la Vaga, antic Laietana Multicines, edifici abandonat que havia estat okupat dies abans. Els Mossos d’Esquadra van cometre un desatllotjament il·legal, fen abús de poder i exercint una violència injustificada i desproporcionada.

El muntatge del vídeo correspon a Okupem les ones

En el moment que més de 400 persones ens trobàvem dins de la Casa de la Vaga, els Mossos d’Esquadra van començar a carregar i colpejar els manifestants que encara estaven al carrer pacíficament. Com a mesura de seguretat es van tancar les portes de la Casa de la Vaga. L’ambient dintre era de calma i expectació. Se sabia que l’edifici havia estat ocupat dies abans i que es tenien proves per demostrar-ho, per tant els Mossos no podien fer servir el recurs de “flagrància de l’okupació”, el qual permet el desatllotjament durant les 24 hores posteriors a l’ocupació. Conclusió: si es respectava l’actual estat de dret i la legislació vigent els Mossos no podien entrar-hi sense una autorització judicial.

Vora les 23 hores els Mossos entren en l’edifici. Reconeixen que no tenen ordre judicial. Una comissió de mediació de més de les més 400 persones ocupants intenta negociar amb els Mossos: els okupants estem disposats a sortir junts amb els mossos si no som identificats (hi ha gent amb problemes de papers). Els Mossos es neguen a tot acord. Aleshores els okupants, conscients de què no tenen ordre judicial i que es tracta d’un desatllojament il·legal, acordem que no hi sortirem voluntàriament. Acte seguit els Mossos amenacen que si no sortim voluntàriament se’ns imputarà un delicte de resistència a la autoritat. Tots i totes decidim seguir endavant amb la resistència pacífica. Els Mossos ens van traient un a un a la força, en contra dels nostres drets. Fora de la sala de butaques els Mossos agredeixen i s’hi excedeixen amb total impunitat.

El càmera que enregistrava aquestes imatges va ser apallissat pels Mossos dintre i fora de la sala de butaques. Va rebre cops per tot el cos (al cap, als braços, a la cara, a l’esquena, a les cuixes...) i li van trencar les ulleres. Un part mèdic confirma aquestes agressions sofertes. A hores d’ara el càmera està un poc fet pols: té les ulleres embolicades amb cel·lo i té greus problemes per poder caminar (té un esquinç al turmell dret, i li fa molt de mal la cuixa de la cama esquerra, on un mosso li va colpejar amb el genoll...). Però està de prou bon humor i està segur que ben aviat estarà recuperat i entre tots i totes nosaltres.

Prou d’impunitat a la violència i repressió policial!"

Des de l'Aljub em solidaritzo amb les persones que van sufrir aquestes agressions, començant pel càmera (sé que ja està millor) i condemno sense atenuants les agressions dels Mossos d'Esquadra.

 Més informació en la pàgina web de l'Asemblea de Barcelona