divendres, 18 de febrer del 2011

Volem TV3 al País Valencià

Volem TV3

Definitivament i com a conseqüència d'una persecució sistemàtica i ben perpetrada TV3 ahir va deixar d'emetre al País Valencià. Després del Telenotícies de la nit i mentre esperàvem per a veure "No me la puc traure del cap" i "Polònia", la pantalla es va fer negra  i va aparèixer la llegenda "sense senyal".

Ja feia temps que no es veia als Ports de Morella i a altres indrets del País, i així ens vam manifestar a Castelló i a Morella, per evitar la censura del PP, i vam participar en la recollida de signatures per la inciativa legislativa popular per una Televisió Sense Fronteres que el Govern espanyol del PSOE va aturar.

Avui a la Universitat hi ha hagut reaccions d'indignitat i de desaprovació de la censura a TV3, mentre s'intenta organitzar alguna acció de protesta de sindicats, estudiants i Rectorat per a la setmana que ve.

La contestació del Consell de la Generalitat valenciana a la reacció airada i indignada de partits, associacions i sindicats valencians, en boca de la seua portaveu, Paula Sánchez de León,  ha estat la de sentir-se agreujada i ofesa per aquesta acusació de "censura".

I ha contraatacat de valent, contra la Generalitat de Catalunya i "l'imperialisme català". En un castellà molt fi ha afirmat que ha demanat una reunió amb el conseller de Cultura català per a abordar "de forma rigorosa i amb tot el sentit comú i sensatesa, però amb tota la contundència", la ingerència en las señas de identidad valencianas que, a judici de l'executiu valencià, realitza el web de la Generalitat catalana.
Ha mostrat el seu desitg de rebre una contestació durant la setmana propera per tal que com més prompte millor "es corregisquen de forma definitiva aquestes intromissions que es produeixen en contra de l'Estatut d'Autonomia valencià"

Au i que no en saben de manipular, canviar l'orientació del tema i fer campanya electoral en defensa de "lo" nostre! En aquest aspecte reconec que són mestres, i deixen en calçotets a González Lizondo i a tot el blaverisme.

Tot això segur que ben explicat en el seu Canal 9 i sense possibilitat de contrarrestar-ho davant de la gent del País Valencià per la TV3 o altres mitjans de gran abast, que a més informen de coses com el cas Gürtel, cosa que no els agrada als nostres estimats dirigents, i més ara que comença la campanya electoral.

Per cert, "inexplicablement", el web de la Generalitat valenciana avui ha caigut i no ha estat possible connectar-s'hi.

Seguirem demanant TV3 al País Valencià, per la llibertat d'expressió, per la democràcia, per la nostra llengua i cultura comunes, perquè vull, que diria l'Ovidi!