divendres, 17 de febrer del 2012

Manifestació per TV3 al País Valencià. El 18 de febrer, a les 18 hores a la Farola. Castelló de la Plana

A LES 18 HORES A LA FAROLA
Poques argumentacions es poden aportar que no s'hagen dit ja a la demanda dels ciutadans valencians pel seu dret a vore la televisió sense cap frontera. Avui, la vespra de la "mani",  el vicepresident i portaveu del Govern Valencià, Josep Císcar, ha fet unes declaracions per intentar apaivagar la ràbia dels manifestants de demà.

Venia a dir el vicepresident, parlant en valencià, detall que en un polític valencià és un fet insòlit i digne d'agrair, que, per poder vore TV3, abans la direcció de TV3 i el Govern Català ha de renunciar a dir que vivim al País Valencià i que la nostra llengua, el català/valencià és la mateixa llengua. Que quan plou, no plou al País Valencià sinó a la Comunitat Valenciana i quan un xiquet diu "bon dia" ho diu en valencià i no en català.  I que la senyera coronada amb franja blava és la nostra senyera i no la de les quatre barres, ni el penó de la conquesta que trauen els Cavallers al Pregó de Castelló.

Sols així, si ens portem bé, i "reconeixem" les nostres "senyes d'identitat", demanaran a Madrid un altre múltiplex per repartir més freqüències als seus amics d'Intereconomia, el Mundo, la Razón i l'ABC. I també, clar, quedarà una freqüència per poder vore TV3.

Podran aguantar una televisió de més qualitat que Canal 9 i amb més audiència? Seran capaços de millorar la que hauria de ser la nostra televisió, Canal 9? Aguantaran comprovar que parlem la mateixa llengua?Caldria tanta humiliació?

Molts ajuntaments, entre ells el de Castelló i la Diputació s'han pronunciat a favor de la TV3. Demà ens toca una altra vegada a nosaltres demostrar que no som un poble moll i "ajustadís".

Ara me n'assabente que l'Ajuntament de Castelló nega als organitzadors la instal·lació d'un entarimat per al final de la manifestació, des d'on poder parlar i llegir els manifests i ha manat a la brigada de neteja que lleven els cartells anunciadors dels carrers. Més motius per anar-hi!