dijous, 23 de febrer del 2012

Guanyar el carrer. Setmana de mobilitzacions, del 18 al 25 de febrer de 2012.

Per TV3, a la plaça de l'Ajuntament
de Castelló
Aquesta ha estat una setmana particular: des del dissabte, 18 de febrer per la TV3, al diumenge 19, contra  la reforma laboral, passant per la manifestació d'ahir, 20 de febrer, en solidaritat amb els estudiants de l'IES Lluís Vives de València i contra les retallades en educació, passant per la concentració d'aquest matí a la Universitat a favor dels serveis públics i contra el decret de retallades de la Generalitat, ha estat, dic, una setmana amb molta vida al carrer.




Contra la reforma laboral. 19 de febrer.
Carrer Major de Castelló

Té sentit això del carrer, perquè segons m'explica un fill meu, la gent, a la primera de canvi li ha guanyat el carrer a Rajoy. El PP acaba d'arribar al poder i havia de manifestar que són els defensors de l'ordre i que amb ells, detalls com l'ocupació de la Porta del Sol, o la plaça de Catalunya no hagueren passat. I, ja ho han vist, a la primera que s'han passat de rosca, les xarxes socials han eixit al carrer i l'han guanyat per a tots.




I han estat manifestacions pacífiques enfront de la brutalitat manifestada per la policia. I amb uns joves que saben bé el que volen quan demanen diners per a l'educació pública i amb una ciutadania que se sent agredida quan li aventen aquesta reforma laboral.


Solidaritat IES Lluís Vives. 22 de febrer.
Subdelegació del Govern a Castelló.
El dissabte que ve, dia 25, tornen a haver-hi manifestacions en defensa dels serveis públics. Nosaltres ens les mirarem de reüll, des del Carnestoltes de Morella, que se celebra aquest de setmana, per no coincidir amb el de Vinaròs. A vore si per uns dies desconnectem de la ciutat i ens retrobem amb les màscares ingenioses i divertides del nostre carnestoltes. 

També en aquest cas, en el del Carnestoltes, s'ha guanyat el carrer, que en temps de la dictadura estaven prohibides les desfilades.