dimarts, 21 de febrer del 2012

Menys repressió, més educació!

Cartell de la concentració de suport
als estudiants valencians demà, dimecres.
Estem passant les darreres setmanes amb més mobilitzacions al carrer que durant tot l'any passat: per no deixar-nos veure la TV3, per les retallades contra tot el que represente allò públic, contra la reforma laboral...i els darrers dies per les manifestacions dels estudiants de l'IES LLuís Vives de València contra les retallades en educació per part del govern valencià del PP. Alguna cosa es mou.

Avui ocupa l'actualitat l'actuació policial contra els estudiants a València (la delegada del govern la considera una "anècdota")  i a qui el cap superior de policia titlla d'"enemic en llenguatge de la tàctica i la tècnica policial".

Jove apallissat. Foto El País
Són actuacions que ens mostren a la dreta com a reaccionària, antisocial i repressiva. Quan érem joves cridàvem allò de "dissolució dels cossos repressius", perquè això i no una altra cosa eren les forces i cossos de seguretat de l'estat. Els vídeos d'un policia espentant dues joves contra un cotxe, o d'un altra jove rasta amb els morros en sang, les declaracions de pares i mares que estaven al mig de la protesta, fins i tot del company i diputat Joan Baldoví que en va rebre per intentar mediar entre uns altres, ens mostren que l'actuació policial va ser desproporcionada i sense seny o trellat que diem per ací.

Sembla que en democràcia l'actuació policial hauria d'estar guiada pels principis de respectar els drets de tots, fins i tot també del dret constitucional de manifestació. No ha estat així a València, on els joves, no ho oblidem, protestaven i amb tota la raó per les retallades injustes del govern del PP d'Alberto Fabra en educació.

Des d'ací no podem menys que demanar que s'obrin les investigacions pertinents i la depuració de responsabilitats per l'actuació policial al cap superior de Policia de València i a la delegada del Govern. La conclusió hauria de ser la que els mateixos joves amb tot el coneixement del món estan cridant: "menys repressió i més educació".