dissabte, 18 de febrer del 2012

Manifestació contra la reforma laboral. Castelló de la Plana. 19 de febrer, a les 12 hores, a la Farola.a


Demà tornem a eixir al carrer. També contra el govern del PP que ens vol imposar una reforma laboral dictada pels mercats financers i aplaudida per Mercozy i la dreta governant a Europa. És cert que els treballadors i treballadores perdrem drets adquirits en aquesta reforma que farà molt més barat i senzill l'acomiadament a les empreses.


El decret llei, 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per la reforma del mercat laboral, publicat al BOE el dia 11 de febrer de 2012, facilita i abareteix l'acomiadamant  "per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o productives que justifiquen aquests acomiadaments i se suprimeixen altres referències normatives que han vingut introduint elements d'incertesa"


No sols això, en primar convenis d'empresa i en facilitar que les empreses es puguen despenjar fàcilment dels convenis de sector o de branca, provincials, autonòmics o estatals per les causes indicades més amunt, desprotegeix els treballadors en deixar exclusivament a les mans de l'empresari qualsevol mesura a emprendre en el cas que vinguen maldades: trasllats, rebaixa de sous, i, per descomptat, els acomiadaments.

Aquesta és una lluita de tots. Van equivocats els qui pensen i diuen, com dijous passat un company del CSIF en una concentració a la Universitat contra les retallades, que aquesta manifestació de demà no és la dels empleats públics, que la dels funcionaris és un altre dia.  Tots som treballadors, uns i altres formem part de la mateixa classe social que rep un salari i que estem sofrint els colps i martellades que uns altres decideixen per nosaltres.

Hi ha sobrades raons per protestar per part de tots. Demà, doncs, a les 12 hores, a la Farola!