dilluns, 31 de maig del 2010

Free Gaza.'Flotilla de la llibertat', l'ajuda humanitària que s'ha trobat amb el foc

És evident la gravíssima situació dels territoris palestins ocupats per Israel. I és inqualificable la lenta actuació de bloqueig i extermini del poble palestí, justificant el genocidi del poble palestí pel dret a l'existència del poble israelià. És el dia a dia als territoris ocupats fins que no en quede ni un, ni de palestí ni de territori palestí. Ara ens hauríem de manifestar tots contra aquest atac al dret a la vida d'un poble que un altre poble extermina.

Traduïsc, ara, la notícia que ha enviat l'agència EFE:


"Redacció Internacional, 31 maig (EFE).- La "Flotilla de la Llibertat" -sis embarcacions amb deu tones de subministraments d'ajuda humanitària destinada a Gaza- han acabat aquesta matinada en tragèdia el seu periple a unes 20 milles de la franja palestina, en ser atacada amb foc real per una unitat d'elit de l'exèrcit israelià.

La intenció de trencar el bloqueig internacional a la franja palestina de Gaza per la "flotilla" va acabar en aigües internacionals amb la mort d'almenys una desena dels activistes que transportava en ser atacada la nau principal, la "Mavi Mármara", un vell vaixell turc de passatgers que transportava 600 pacifistes.

Encara que alguns dels activistes de la flotilla havien expressat el seu pessimisme quant a l'assoliment del seu objectiu, i sabien que les autoritats israelianes havien aixecat un centre de detenció en el port d'Ashdod, la "flotilla" es va trobar aquesta matinada amb l'assalt per una unitat de l'Exèrcit israelià.

Integrada per 750 persones de 40 nacionalitats, la meitat turques, entre els participants figuraven dotze parlamentaris, dos d'ells d'Alemanya, i la resta de Noruega, Suècia, Bulgària i Irlanda.  A més de desenes d'activistes hel·lens i dos espanyols.

La Flotilla, dirigida per la Fundació humanitària turca IHH (Insani Yardim Vakfi), era "la major acció coordinada realitzada fins al moment per intentar trencar el bloqueig marítim israelià a Gaza" des que l'Exèrcit israelià va acabar l'operació Emplomo fos el 18 de gener de 2009, després de 22 dies d'atacs, segons un comunicat de l'Associació Cultura, Paz i Solidaritat divulgat a Madrid.

Les embarcacions, sota el lideratge de la Mavi Mármara havien partit aquest cap de setmana des de diversos ports del Mediterrani, amb l'objectiu d'aconseguir arribar a Gaza, i introduir subministraments mèdics i educatius, i material de construcció.

Segons l'Organització Cultura, Paz i Solidaritat, entre el carregament figuraven 500 vehicles elèctrics per a discapacitats, a més de cent cases prefabricades destinades a la famílies que van perdre els seus habitatges durant l'Operació En plom fos.

Un dels vaixells va ser batejat com a "Barco 8.000", en homenatge, segons els organitzadors, als 8.000 presoners palestins que es troben en presons israelianes.

Una altra de les embarcacions va ser batejada com a "Rachel Corie", en record a l'activista nord-americana de drets humans morta al març de 2003. Corie, de 24 anys, va morir en ser aixafada per un buldòzer israelià quan intentava juntament amb altres col·laboradors del Moviment de Solidaritat Internacional (MSI) impedir la demolició d'habitatges palestins en la localitat de Rafah, en el sud de Gaza.

El "Free Gaza Movement" es va crear fa dos anys amb l'objectiu de cridar l'atenció internacional sobre la situació humanitària a Gaza.

Israel havia proposat que els integrants de la flotilla lliuraren la mercaderia en uns dels seus ports per després ells fer-la arribar a Gaza.  Els activistes van rebutjar aquesta opció perquè deixava sense sentit l'objectiu de la missió: el de trencar el bloqueig militar israelià a la població palestina.  Aquesta era la vuitena temptativa d'aquest moviment simpatitzant de la causa palestina. EFE"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És un mal dia... Però tothom sap fa fa anys, dècades, què passa amb Israel, però els polítics i els governs, com sempre, són titelles impotents, estèrils i aliades del capital.

Malauradament, no sorprèn gaire l'atac d'Israel a la flotilla... Fins quan haurem de suportar aquest ordre mundial, aquests governants i aquesta manera de fer política?

Avui hi ha molta gent que vol cremar les ambaixades israelites d'arreu del món... Conseqüències de polítiques hipòcrites i sotmeses al consorci EUA-Israel, un dels poders militars i financers més gran del món...

De moment, es convoca a les 19 hores una concentració davant les ambaixades i delegacions d'Israel de tot el món.

Evidentment, no s'espera res dels polítics...

Mati.

Maties Segura Sabater ha dit...

Hola Mati,

No sé si a Castelló hi haurà alguna cosa, en qualsevol cas ací queda escrit el nostre rebuig.