divendres, 21 de maig del 2010

No a la sabatada de ZP

Ahir ens vam manifestar a Castelló de 500 a 1.000 persones contra la retallada de sous dels empleats públics. Poca gent per als milers de treballadors de la funció pública que hi ha Castelló. Normal per al que és habitual a les manifestacions de Castelló. El cas és que El Govern igualment ha aprovat les mesures de retall dels funcionaris, que sembla (és difícil concretar-ho) que tindran el retall següent:

Un 5% de retall lineal per a tots els grups de titulació en el complement de destinació i en l'específic ( el grup E l'1%)
El retall següent en el sou base i els triennis:
Grup A 1 (l'A d'abans): el 7%
Grup A2 (el B d'abans): el 5,,75
El C1 (el C d'abans): el 4,5%
El C2 (el D d'abans): el 2,75%
L'E (l'E d'abans): el 0,56%

Per tant la mitjana de retall del conjunt del sou per a cada grup, aproximadament, serà:

Grup A1: 6%
Grup A2: 5,375%
Grup C1: 4,75%
Grup C2: 3,875
Grup E: 0,78%

Segurament l'opinió pública veu tots aquests retalls necessaris en els funcionaris, encara que és més reàcia a acceptar-los per als pensionistes. En eixe sentit no entenc molt bé com ha baixat quasi 8 punts la intenció de vot cap al PSOE, que està a quasi 9 punts del PP, segons una enquesta ràpida de El País després d'anunciar les mesures. Si la majoria de la gent està a favor d'aquests retalls hauria de pujar en intenció de vot cap al PSOE, no? Ja ho comprenc, sí que està a favor del retall als funcionaris però no de la congelació dels pensionistes. És que com sóc empleat públic...sóc un poc vago i curtet.  El mal és que el recanvi de ZP encara és pitjor.

Aconseguran els mitjans de comunicació que fracasse la vaga convocada per al dia 8 de juny? O ja ho han aconseguit i sols cal esperar la propera retallada de sou?