dimecres, 5 de maig del 2010

La Generalitat Valenciana inclou d'amagat el títol de Filologia Catalana per a les oposicions a mestre i a secundària

El DOCV publica el 30 d’abril (PDF) la convocatòria d’oposicions de mestres i de secundària. L’annex X de la convocatòria explica els títols que eximeixen de la prova de valencià, “sense perjuí del que disposa l’annex del Reial Decret 1954/1994, de 30 de setembre”.

Cal anar, doncs, al Reial decret:

Real Decreto 1954/1994, de 30 de septiembre, sobre homologación de títulos a los del Catalogo de Títulos Universitarios Oficiales, creado por el Real Decreto 1497/1987, de 27 de noviembre.

- Licenciado en Filología Catalana. / - Licenciado en Filología:
* Sección Filología Catalana, en todas sus especialidades.
- Licenciado en Filosofía y Letras:
** División Filología:
* Sección Filología Catalana.

En aquest decret no figura la Filologia Valenciana, que s’entén que queda homologada a la Catalana, “en totes les seues especialitats”.

Serà veritat que inclouen Filologia Catalana per a les oposicions o serà una nova estratagema per desdir-se’n després? O entendran que Filologia Catalana i Valenciana no és el mateix?

Suposem que ha de ser veritat, atès que si no fos així no s’entendria l’afegitó d’aquest paràgraf (“sense perjuí del que disposa l’annex del Reial Decret 1954/1994, de 30 de setembre”) que no figurava en la convocatòria d’oposicions de l’any passat. El que costa reconèixer la unitat de la llengua! I dir senzillament: Filologia Catalana!

No obstant això, encara segueixen sense reconèixer en la convocatòria els títols de català/valencià dels serveis lingüístics universitaris valencians.