dimecres, 3 de novembre del 2010

24 hores per salvar a Sakineh

Saps que Iran podria executar a Sakineh Ashtiani demà o avui mateix?

Acabo d'enviar un missatge urgent als aliats d'Iran i potències clau perquè intervinguen i ajuden a protegir la vida de Sakineh. Per favor, llegeix l'email d'ací baix i uneix-te enviant el teu missatge ara:

http://www.avaaz.org/es/24h_to_save_sakineh/98.php?CLICKTF
-----
Benvolguts amics i amigues,

Demà (o avui mateix) Iran podria finalment executar a Sakineh Ashtiani.

La nostra mobilització mundial va ajudar a detenir la injusta sentència que la condemnava a ser lapidada el juliol passat. Ara ens resten menys de 24 hores per salvar la seua vida.

Governs aliats d'Iran i altres potències internacionals clau són la nostra última esperança. Ells podrien persuadir a Iran sobre l'alt cost polític que tindria aquesta execució. Fes clic a baix per demanar-los que actuen amb urgència, i reenvía això a tots els teus coneguts. Et portarà 3 minuts. Pot ser que nosaltres representem la seua última oportunitat de viure.

http://www.avaaz.org/es/24h_to_save_sakineh/98.php?CLICKTF

El cas per adulteri de Sakineh és una tràgica farsa, repleta de violacions als drets humans. Primer, va ser sentenciada a la lapidació. Però el govern iranià es va veure forçat a revocar la sentència davant la revolada mundial generada pels seus fills en contra d'aquest judici absurd. Sakineh no parlava la llengua usada en la cort que la jutjava i, a més, els suposats incidents relacionats amb l'adulteri van ocórrer després que el seu marit morís.

Després, el seu advocat es va veure obligat a l'exili, i la fiscalia va presentar una altra acusació fraudulenta que la condemnava de nou a la pena de mort: l'assassinat del seu marit. Malgrat haver estat jutjada dues vegades pel mateix càrrec (Sakineh ja està complint una condemna per la seua presumpta complicitat en aquest crim), Sakineh va ser torturada i forçada a aparèixer en la televisió nacional "confessant" i declarant-se culpable. Des de llavors, el règim ha detingut a dos periodistes alemanys, a l'advocat de Sakineh i al seu fill, qui valentament ha liderat la campanya internacional per salvar a la seva mare. Tots romanen a la presó, i el fill de Sakineh i el seu advocat també han estat torturats, sense que puguen exercir el seu dret a un advocat.

Ara, activistes pels drets humans a Iran ens acaben d'informar que les autoritats de Teheran han emès l'ordre d'execució immediata: Sakineh està en la llista i demà és el dia previst per a la seua execució.

La nostra persistent campanya va portar a Iran a abandonar la condemna de lapidació Sakineh i va aconseguir capturar l'atenció dels líders dels països amb influència sobre Iran, com Turquia i Brasil. Alcem de nou les nostres veus per detenir aquest tractament inhumà i la seua mort, aconseguir el seu alliberament, la del seu advocat, el seu fill i els periodistes alemanys. Envia un missatge i comparteix aquesta crida urgent amb els teus amics i familiars:

http://www.avaaz.org/es/24h_to_save_sakineh/98.php?CLICKTF

Les protestes ciutadanes massives posseeixen l'autoritat moral necessària per detenir la comissió de crims atroços. Usem aquestes 24 hores per enviar un missatge clar - el món està observant i estem junts avui per salvar la vida Sakineh i lluitar contra la injustícia a tot arreu.

Amb esperança i determinació,

Alice, Stephanie, Pascal, Giulia, Benjamin i tot l'equip d'Avaaz.

Més informació:

"Iran: Ashtiani pot ser executada demà", AnsaLatina:
http://www.ansa.it/ansalatina/notizie/rubriche/mundo/20101102182735169944.html

"Ashtiani serà executada el dimecres", EuropaPress:
http://www.europapress.es/internacional/noticia-ashtiani-sera-ejecutada-miercoles-20101102121345.html

"Es tem execució de dona condemnada a lapidació a Iran per a demà", El Tiempo:
http://www.eltiempo.com/mundo/medio-orient/es-tem-ejecucion-de-dona-condemnada-a-lapidacion-en-iran-per-manana_8258321-4