dimarts, 16 de novembre del 2010

Empleats públics i productivitat

Un anunci més avui als diaris sobre els funcionaris . Segurament el Govern aconsegueix el que pretén: desviar l'atenció de la crisi econòmica. Les coses cal explicar-les bé. A mi no em molesta com a empleat públic que es parle de millorar la productivitat.

Què és la productivitat: la relació entre la producció obtinguda i els factors emprats (energia, treball, etc.) per obtenir-la en un període de temps determinat (segons el diccionari).

Si això significa reconèixer, recompensar i estimular els esforços que els empleats públics estan duent a terme d'una manera continuada per millorar el funcionament del servei, per augmentar la producció de béns i/o serveis en relació amb els recursos emprats i augmentar, també, la satisfacció dels ciutadans, usuaris d'aquests béns o serveis, dic que no em sembla malament que es pague més als funcionaris com es paga més als empleats comercials d'una empresa de ceràmica que venen més metres quadrats de gres ceràmic.

Si això és lligar la productivitat dels funcionaris al seu sou, hi estic d'acord. Però si el que es pretén és pura i simplement buscar excuses per tirar gent al carrer quan estem en quadre, rebaixar més els sous quan fa anys que perdem poder adquisitiu, embrutar la imatge dels funcionaris públics com s'encarreguen els mitjans de comunicació de fomentar, llavors em trobaran enfront i  els que manen es trobaran amb que molta gent prefereix votar a l'original i no a la còpia, i a la resta que no els votem aconseguiran fartar-nos i sumar un greuge més a la llista.