dilluns, 23 de maig del 2011

Eleccions autonòmiques i municipals (3). Resultats al País Valencià.

Resultats de les eleccions autonòmiques 2011. País Valencià. (Font: Generalitat Valenciana)
                                                        2011                                                  2007

Total votants               2.490.247                  71,46%                             70,17%
Abstenció                      994.657                   28,54%                             29,83%
Vots nuls                         40.710                     1,63%                               0,67%
Vots en blanc                  65.779                     2,64%                              1,40%


                          2011                                                                               2007

Candidatures          Vots             %            Escons   Escons       Vots                  %                    Cand.

PP                     1.208.603     48,53%         55          54             1.277.458       52,17%                 PP

PSOE                 684.893       27,50%         33          38                838.987       34,26%             PSOE

COMPROMÍS   175.087        7,03%            6

EUPV                  144.201       5,79%            5
                                                                                                                  2007

                                                                                      7           195.116            7,97%     COMPROMÍS
                                                                                                                              (Bloc +Esquerra Unida)

Total d'escons: 99. Majoria absoluta: 50 escons


Encara que siga de forma ràpida m'agradaria comentar una mica els resultats electorals. Si bé estic content per l'entrada històrica i amb força de Compromís a les Corts Valencianes, que ocupa el tercer espai al Parlament i als ajuntaments valencians i també que hi estiga Esquerra Unida fent bo el desitg d'ahir, no puc més que lamentar i "indignar-me" per la victòria electoral del PP al País Valencià.

El PP ha perdut quasi 70.000 vots al País Valencià, un 3,64 punts del percentage del suport electoral, però és que el PSPV-PSOE n'ha perdut 154.000, el que suposa una pèrdua de 6,76 punts en percentatge de vots i se situa a 21,03 punts del PP, en el que és sense dubte una distància immensa i duríssima a quatre anys vista. El PSPV ha pagat els plats trencats de la crisi i ha estat arrossegat per la marea estatal.

Logo Coalició Compromís
Sense dubte, a banda del PP, que tot i perdre vots, guanya un escó per l'aplicació de la lley d'Hont, i per tant és el guanyador indiscutible de la nit, l'altre guanyador és la Coalició Compromís, que entra eufòric a les Corts, sense els vots d'Esquerra Unida, i que el consoliden al País Valencià com a tercera força autonòmica i municipal. Sense dubte la magnífica campanya desplegada malgrat els mitjans de comunicació pública i les enquestes del CIS, a banda de l'extraordinària feina parlamentària, i no ens ho oblidem, pel fet de recollir part dels descontents del PSOE, han contribuït a l'èxit.

Se'n van cap al PP els ajuntaments de Castelló, Borriana, Onda, Benicarló, Vinaròs, la Vall d'Uixó, Vall d'Alba, etc. tot i que a Vila-real pot acabar governant l'esquerra si el PSOE pacta amb el Bloc i altres. Per la part que toca als Ports de Morella, Morella, Vilafranca, Forcall, Cinctorres, també la Mata (les ciutats més grans de la comarca) seguiran governades pels socialistes. El PP trau majoria absoluta a Benicàssim.

Tots els resultats electorals autonòmics i municipals al País Valencià.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats a Compromís!!

I felicitats perquè Morella continue sent reducte no-pp!!

Per aquí seguim treballant en nous i urgents canvis en el sistema electoral i el sistema polític.

Un vídeo xulo, per aixecar els ànims... que no només existeix la realitat dels mass-mèdia i l'opinió pública hegemònica.

http://www.youtube.com/watch?v=x2xuSHdjZ00

Ànims i endavant!

M.

Maties Segura Sabater ha dit...

Està molt bé el vídeo. I gràcies pels ànims. Continuarà havent bona gent al Parlament (rima :-))

Raül Burriel ha dit...

Benicarló ja estava en mans del PP. Però al menys el Bloc local ha aguantat i ha pujat en vots, encara que no ha aconseguit un tercer regidor. Com tu molt bé dius, uns bons resultats a nivell municipal i autonòmic.

Maties Segura Sabater ha dit...

Bon dia, Raül,

M'alegre, o m'alegro, que diríem els de la nostra zona, que el Bloc haja pujat en vots a Benicarló. Però segurament encara portarà l'estigma de quan va pactar amb el PP i tenia cinc regidors. Alguna volta això ho perdonarà la gent? Recorde llocs com Borriana, on el Bloc en tenia quatre o cinc i ara no en té cap...

Orellut ha dit...

Fent un anàlisi superficial dels resultats, veient com el PP guanya un diputat, sembla que els valencians no tenim remei. Però si ho mirem bé, algo començar a moure´s. Mentre a la resta de l´estat el PP puja en percentatge de vots, ací ha baixat quasi 4 punts, s´ha trencat definitivament el bipartidisme, i lo més sorprenent de tot és que Compromís ha tret un 10 per cent de vots en Blavència (increïble).
Diuen que la pujada de Compromís i Esquerra Unida es deu principalment als descontents del PSOE. Jo pense que també ha tingut molt que vore l´apagada de tv3. Molta gent, tant d´esquerra com de dreta, està cremada perquè li han llevat alguns dels seus canals de televisió habituals, i culpen al PP i al PSOE. Uns per activa i els altres per pasiva.

Maties Segura Sabater ha dit...

Bon dia, "Orellut",

Compartisc les teues esperances de consolidació en properes conteses electorals. Prompte hi haurà eleccions al parlament espanyol i vorem si som capaços d'estrenar-hi cadira. Amb els números actuals hi hauria de ser possible.

Vorem també l'actuació del PSOE al Congrés amb el tema de la ILP sobre TV3. Seria irònic que haguérem d'esperar que guanyara Rajoy, que no tinguera majoria absoluta, i que aleshores ho haguera de pactar el president Artur Mas.