dissabte, 28 de maig del 2011

Acampada de Castelló. Solidaritat amb Acampada Barcelona

Resposta a la repressió d'ahir a
Barcelona (Foto "Ara")
Durant tot el matí d'ahir vaig anar seguint intermitentment el desallotjament de la plaça de Catalunya, alertat pel meu fill que hi era des de bon matí mostrant la seua solidaritat amb els acampats. Ell en primera persona i tota la resta en directe per algunes televisions (TV3, Antena 3 i BTV) vam poder veure com es van desnvolupar els fets i com els mossos d'esquadra van emplear la força de manera gratuïta contra les persones que estaven concentrades pacíficament a la plaça.

No m'agrada la forma d'actuar del conseller Puig. Ja vaig comentar la seua actuació en la Manifestació contra la reforma de les pensions i inauguració de la Casa de la Vaga a Barcelona. L'excusa donada de la necessitat de netejar la plaça per higiene pública i netejar-la d'objectes perillosos per a la celebració de la victòria del Barça, crec que ha estat una excusa per fer una "prova" de vore com responia la gent i els concentrats al desallotjament, a banda d'un avís als concentrats per dir-los que ell té la força per fer-los fora. És una demostració de prepotència gratuïta que s'haguera pogut evitar.

El conseller i l'alcalde de Barcelona, no oblidem que Puig actua a petició i d'acord amb Hereu, han pogut veure la reacció dels concentrats i la reacció popular al seu escamot: milers de persones a la plaça de Catalunya i a tot l'estat ( i part de l'estranger) mostrant el seu suport als del 15 M.

Solidaritat ahir amb l'Acampada
de Barcelona
Probablement haguera estat més intel·ligent una negociació, sabent que els mateixos concentrats, no pensaven estar indefinidament a la plaça. Ara ha rascat a la ferida i indignat més encara als concentrats i als qui ens hem solidaritzem amb ells.

A Castelló, a les 19 hores, hi va haver un acte de solidaritat a la plaça de Maria Agustina, on continua acampada gent des del 15 M, i a les vuit una cacerolada.