dijous, 5 de maig del 2011

Gerónimo

Gerónimo
Gerónimo ha estat el nom triat per denominar l'operatiu de l'exèrcit nordamericà per abatre Osama bin Laden en el seu cau paquistanès d'Abbottabad, a poc més d'una hora de cotxe d'Islamabad. No crec que als descendents d'aquell brau guerrer de nació apatxe que pertanyia a l'ètnia xiricaua els haja fet molta gràcia la comparació.

Com un escamot del Setè de Cavalleria comandat per un boig general Custer han entrat a la casa fortificada on estava bin Laden sota l'ordre d'agafar-lo viu o mort. Un fill de bin Laden ha mort en l'assalt juntament amb dos persones més i una de les seves esposes ha estat ferida en una cama en anar a defendre'l dels atacants. Les circumstàncies que envolten la manera com s'ha produït la mort semblen portar a la consideració que el terrorista yihadista saudí va estar assassinat per l'escamot nordamericà, atès que no anava armat. El soldat que ha comès aquesta acció serà condecorat en secret.

Gerònimo va fugir diverses vegades de les reserves on eren traslladats els indis, fins que finalment va ser capturat i obligat a acabar els seus dies a la presó de Fort Still (Oklahoma), després d'una vida de lluita constant contra els mexicans i els nordamericans, lluita que va esperonar el fet que el governador militar de Sonora assessinara la seua dona, els seus tres fills i la seua mare. El genocidi que l'exèrcit i el govern nordamericà van realitzar amb el poble indi, humiliant-lo i reduint-lo a la misèria, la fam i les condicions precàries de les reserves encara no ha estat suficientment explicat.

A bin Laden l'han preferit mort, sense possibilitat ni dret a jutjar-lo. Ara en ple segle vint-i-ú l'exèrcit nordamericà eregit en policia mundial no repara a ocupar països i a utilitzar els mètodes que calguen, amb llicència per matar, sense sotmetre's al control de la Cort Penal Internacional com fan els altres països.

Eixa és la democràcia que pretenen exportar?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eoo!!

Maties Segura Sabater ha dit...

Comentari enviat per M.

Els indis salvatges, els pells roges d'arreu del món, no oblidem tantes vides perdudes i tanta destrucció...

Seguim intentant sobreviure, guardant les pintures de guerra...

Per recordar una mica, vídeo-carta amb el text escrit pel Cap indi Seattle, Gran Cap dels Duwamish, al 14º president dels EE.UU, Franklin Pierce (1855).
http://www.youtube.com/watch?v=SOCCjpjq_XE

Dura 10 minuts, però val la pena parar i escoltar i mirar enllà.

Aquí, només el text: http://www.tabulata.com/indio.htm

Seguim sobrevivint!