dijous, 19 de maig del 2011

Què volen aquesta gent? Democràcia real, ja.

Concentració d'ahir a Maria Agustina
No sé on pot arribar l'anomenat "Moviment 15 M" o "Democràcia real, ja". Això comentàvem ahir gent diversa que vam acudir a la concentració de la plaça Maria Agustina: des de membres de la SEPC, de l'Assemblea d'Humanitats de l'UJI o de col·lectius ciutadans com els Mestrets, a militants de partits nacionalistes i d'esquerra que estaven a l'aguait de a vore què passava i de què era allò.  També molta gent segurament sense cap vinculació política i que tenia en aquella concentració una ocasió per expressar el seu malestar per la situació social i política que estem vivint, com ho van fer en aquella assemblea improvisada a la plaça.

No sé on pot arribar aquest moviment, deia, però sols el fet d'haver pogut expressar la indignació ja és important. Com es pot permetre que personatges de la talla d'Strauss-Khan, socialista per a més inri, siguen els que ens diguen que ens hem d'abaixar els sous o allargar l'edat de jubilació? Com es pot permetre que els bancs, a qui entre tots hem ajudat a salvar, es queden amb els pisos de les persones que s'han quedat sense feina i ara no poden pagar la hipoteca? Per a què volem governs si ja ens governen els mercats financers?

Hi ha motius per a estar indignats, però pense que aquesta indignació s'ha de manifestar a través de la participació i de la votació a aquelles opcions que poden canalitzar aquesta indignació. I si els partits actuals no són capaços d'entendre i vehicular el que la gent està demanant caldrà crear nous mecanismes de participació, com han fet a Itàlia o a Catalunya.

I em preguntareu, però aquests què demanen? Deixe ací el Manifest dels acampats a la Porta del Sol, a Madrid.